Kleuteronderwijs zoals het hoort te zijn

Bij Kleuterbasis vinden we de basisjaren cruciaal, en daarom bieden we producten die zowel traditionele als moderne benaderingen omarmen. Ervaar het verschil met Kleuterbasis – de plek waar kleuteronderwijs begint.

Onze missie is eenvoudig: met meer dan 30 jaar ervaring in het onderwijzen van kleuters, streven we ernaar hoogwaardige leermiddelen en materialen te leveren.

Waarom kiezen voor onze producten?

Zelf Onderwijs
Vormgeven

Wij hebben alle kerndoelen van SLO uitgewerkt in leerlijnen, wat niet beperkt is tot alleen rekenen en taal. Met de vrijheid om zelf te kiezen welke leerlijnen je wilt implementeren en volgen, heb je ook de autonomie om de doelen op jouw manier aan te bieden. Bovendien bieden wij voldoende richtlijnen om je te ondersteunen wanneer je hulp nodig hebt.

Doelgericht
Volgen

Het ontwikkelingsproces wordt zorgvuldig gedocumenteerd door onze leerlijnen te structureren in zes niveaus. Deze indeling geeft je altijd inzicht in de zone van de naaste ontwikkeling. Door gebruik te maken van overzichtelijke groeps- en leerlingoverzichten, creëer je een gedetailleerd beeld van de individuele kinderen in jouw groep.

Plannen, uitvoeren, observeren, aanpassen, evalueren

Je plant je aanbod telkens voor een periode van 12 tot 13 weken. Tijdens deze weken voer je diverse activiteiten uit, observeer je, pas je je aanbod aan en evalueer je aan het einde van de periode de resultaten. De opbrengsten worden vastgelegd in overzichten die als basis dienen voor de volgende periode.

Leerlijnen
Leidend

In elke onderwijsactiviteit die je onderneemt, staat de leerlijn centraal. Door de leerlijn als leidraad te nemen, ben je actief bezig met het creëren van een weloverwogen en doelgericht aanbod. Hierbij wordt niet alleen de diversiteit van lesmaterialen en activiteiten in overweging genomen, maar ook de individuele behoeften en ontwikkeling van elke leerling.

Winkelwagen